ANBI

Over Ons

Het Pint of Science festival brengt interessante, leuke en relevante verhalen over het laatste wetenschappelijke onderzoek op een toegankelijke manier naar het publiek – allemaal in de kroeg!

Ons doel is om een platform te bieden waar je wetenschap kunt bespreken met de mensen die het uitvoeren. Onze organisatie wordt gerund door vrijwilligers en is in 2012 opgericht door een groep promovendi en postdocs. The festival vindt elk jaar plaats gedurende 3 dagen in mei, tegelijkertijd in kroegen over de hele wereld. Pint of Science is een stichting en heeft geen winstoogmerk.

Geschiedenis

In 2012 werkten dr. Praveen Paul en dr. Michael Motskin Paul beide als onderzoeker aan het Imperial College in Londen. Ze organiseerden samen een evenement genaamd ‘Meet the Researchers’ (‘ontmoet de onderzoekers’), waarbij ze mensen met Parkinson, Alzheimer, multiple sclerosis of een spierziekte uitnodigden in hun laboratoria en ze vertelden over het onderzoek wat ze daar deden. Dit evenement inspireerde zowel de bezoekers als de wetenschappers. Het zette de onderzoekers aan het denken: als de mensen naar het laboratorium willen komen om de wetenschappers te ontmoeten, waarom brengen we de wetenschappers dan niet naar de mensen? En zo begon Pint of Science.


In mei 2013 organiseerden ze het eerste Pint of Science festival, waarbij enkele beroemde wetenschappers vertelden over hun baanbrekende onderzoek, aan iedereen die hield van wetenschap en bier. Dit werd een fenomenaal succes!

2024

Ons volgende Pint of Science festival vindt plaats in 13 - 15 mei 2024.

De precieze locaties en onderwerpen worden later bekend gemaakt.

Onze evenementen omvatten de volgende onderwerpen:

  • Beautiful Mind - neurowetenschappen, psychologie, psychiatrie
  • Van atoom tot sterrenstelsel – natuurkunde, scheikunde, wiskunde, sterrenkunde
  • Ons lichaam – geneeskunde, menselijke biologie, gezondheid
  • Planet Earth – aardwetenschappen, plantbiologie, zoölogie
  • Tech me out – biotechnologie, robotica, kunstmatige intelligentie
  • De samenleving – rechten, geschiedenis, politiek, beleid, talen